Altijd al graag een Rollade willen braden maar geen flauw idee hoe dit moet?
Of is uw kind jarig en zoekt u een leuke manier van trakteren? Slagerij Agelink heeft idee├źn en tips om het tot een succes te maken.

Rollade braden
Rollade braden Haal de lende rollade uit de verpakking en laat het ca. 1 uur op kamertemperatuur komen.
Dep de rollade droog met keukenpapier.

Smelt de boter in een braadpan op matig vuur.
Als bijna alle schuim van de boter is weg getrokken de rollade in de pan leggen en aanbraden. Draai de rollade met behulp van een vleestang of vleesvork en houten spatel een paar keer om, zodat het vlees lichtbruin wordt. Let op! Ook de zijkanten!

Draai het vuur laag en laat de rollade met de deksel schuin op de pan in minimaal 35 minuten tot 1 uur gaar braden. (de gaartijd is afhankelijk van het gewicht van de rollade)
Neem het vlees uit de pan en wikkel de rollade in aluminiumfolie en laat ca. 10 minuten rusten.
Rollade uit de folie nemen, het netje open knippen en verwijderen en de rollade met een groot mes in dunne plakken snijden.